Doorgaan naar inhoud Ga naar de voettekst

DE GEHAKTBAL VAN ONDER DE OOIEVAAR

Door alle media aandacht voor onze gehaktbal werden wij overspoeld met emails waarin ons verzocht wordt het recept van onze gehaktbal te geven. Aangezien wij graag de gehaktballiefhebbers blij willen maken hebben we het recept online gezet.

HET RECEPT

 Ingrediënten:

2 kg HOH gehakt ( 45% runder en 55 % varkens is beter)
3 eieren
4 witte boterhammen zonder korst
beetje melk
paneermeel
1 eetlepel gehaktkruiden
1 eetlepel paprika (Spaanse) poeder
1 eetlepel runderbouillon poeder
3 teentjes knoflook
2 grote uien
theekop ketjap manis
flinke eetlepel Franse mosterd

Bereiding:

Uien fijn snijden, knoflook zeer fijn snijden
mengen met de ketjap, gehaktkruiden,paprikapoeder en de runderbouillon.
In een andere bak het witte brood mengen met wat melk en zeker 15 min. laten weken.

In weer een andere bak het gehakt mengen met de eieren, het uienmengsel, het uitgeperste en uitgeweekte witte brood, 200 gram paneermeel en een flinke schep mosterd. Goed de boel door elkaar mengen.

De heteluchtoven op 180 graden.
Als het gehakt een kwartiertje gestaan heeft en op kamertemperatuur is, dan ballen draaien van 320(!) gram.
Dan in een lage ovenschaal de oven in en 40 minuten bakken.( eventueel na 20 min. de ovenschaal 180 graden draaien)

Gebruik het bakvet later om een jus van te maken eventueel aangevuld met wat kalfs jus!
Serveren in een bakje met de jus, wat brood en wat zuur van De Leeuw erbij en Eet Smakelijk.

japan

Niet alleen in het binnenland werd onze gehaktbal alom geprezen zelfs Japanners vonden onze bal heerlijk. Op YouTube is er zelfs een filmpje van.

Deze website maakt gebruik van cookies om volledig te kunnen functioneren en u een optimale gebruikerservaring te bieden. Door te browsen op deze website gaat u akkoord met het gebruik hiervan zoals omschreven in ons Privacybeleid.